Wednesday, July 7, 2010

the tick-tocking 8 hours

today, after waiting like @#$% for more than 8 hours..finally, i got my car driving license...i passed the jpj test.....pheuhh.. sekali je tau....!!!! hehhe....

drpd pkul 8 ak smpi.....pkul 4 lebeh bru ..."NO 17, NO 17"......ak dgn rasa cam nak mati tu,....jalan la dgn longlai nak mati to the car labelled with F.....F s not for FAIL but PASS with flying colours...huaaa.........

before noon, i sat in a room waited for my number or name to be called but nothing. i sat there like hey, mmg nak mati duduk dlm tu....smpi tgh hari dowh...mati....tak buat pape....but then, an indian girl/auntie beside me asked bout the test...and i talked to her to released my tension.....for her, that was the third time and she failed at the third section of driving test..maybe failed on the road....

then, i went out and ask the lady who worked there,
"kak, no saya ni lama lagi ke"
ye argh....ak keluar tgk2 da takde org.....60++ hilang cmtu je....before that, the officer called "sape yg gagal part ni...part tu..." ARGH....bodoh....ak yg first time ni letak mna.....ad ke letak kat sesi 2!!! yg lain smua sesi 1!!!

continue part akak tu, then she asked me to sign my name and take the tag....argh....cmtu je....
then, i went to complete the parking section.....PASSED!!!! hooyeah.....

then, i have to wait like crazy till 4 pm just to get to my number.....

during the test, that JPJ officer scolded me bt i pretended like no one sat beside me.....
1. perlahan sket..... (aku da tekan brek!!!)
2. brek...brek.....brek.... (tau la)
3. tu depan tu lorry....tak nmpak ke..... (aku nmpak la, aku da tekan brek da)
4. okay jalan..... (tau)
5. tekan la minyak tu, saya da cakap da....( bila kau cakap hah!!,)*part kereta mati* ni smua pasal ada construction kat jalan tu...aarghh...

yang paling aku tak tahan waktu ada lorry utk construction tu kluar drpd simpang,,,,aku nmpak la lorry tu and aku tekan brek....and da jauh da from that lorry....ad ke patut dia marah aku...phitt....

btw, thanx to all yg telah meluluskan aku dalam test ni, jpj officer, thanx to all my family yg berdoa for me and taught me how to drive.....my dad, mum and sibs.....and everyone!!!
syukur ALHAMDULILLAH!!!!

p/s: balik tu da pkul 5 lebeyh, i went to KFC and bought toasted pocketful for my family......muahahahaha......

THANKS ALLAH....SYUKUR ALHAMDULILLAH......

4 comments:

  1. huhuuu!!
    weh naseb bek at fez u got the gut to ask dat kakak. klo tak aku rase, ko bemalam lah kat jpj tuh.
    hahaha. nwayy, hello new driver! congrts!
    *woots,aku tak mati enjin yer time test. AHHAH. jgn marah draco.jk. ^^ chill ya!

    ReplyDelete
  2. wah! bgus ni... boleh dah bwa kereta kt UQ nnti.. hehehe :)

    ReplyDelete