Sunday, May 15, 2011

pelican park, clontarf, redcliffe.

im so exhausted, traveled about 40km away from brisbane.
40km memang la nmpak dekat, tapi itu route for car. but for me, yang cuma naik public transport, itu sangat jauh.

i started my journey at 6.30am, haha, semua orang tengah tidur and aku jalan jalan dalam sejuk pagi tu. menggigil tak terkata. tangan dah kebas. and it was 12 degree pagi tadi.

i went to brisbane transit centre by bus and took train to sandgate. aku tertidur sekejap dalam train sebab penat sangat tak tidur malam tu. stay up for lectures yang missed. alhamdulillah, tak terlepas sandgate. rasa macam nak tidur lagi, tapi i told myself, jangan. kuatkan semangat.

sampai kat sandgate, i took bus to hornibrook esplanade. waaa. lalu jambatan. seberang laut. bay. air biru kehijau-hijauan. cantik. masyaAllah.
sebelum sampai pelican park tu, dari jauh lagi, dah namapak layang layang terbang tinggi. waa. mimpi jadi kenyataan. terharu. dengan effort and plan yg within a night, terus sampai clontarf.

and i figured out yang kat area moreton bay ni ada dugong. waaa....
and pelicans. i saw them depan mata. burung dalam kartun yang bawak baby tu, in front of my eyes. besar giler. takut weyh. memang besar giler. haha.

anjing pun banyak tadi pagi. tuan tuan anjing semua bawak anjing joging, jalan jalan dekat kitefest tu. aww. kitefest sangat menarik. ada turtle, crab, ikan, panda, mermaid, lanun, sotong, binatang ap ntah yg ganas tu, bnyak lagi. kedai kedai kat along the road pun menarik. ada ferris wheel lagi. magic candle. waaa...

saya sangat seronok.

No comments:

Post a Comment