Friday, January 18, 2013

gold coast: kisah glamority

pada entah berapa haribulan entah selepas final exam haritu, aku dan hampir 300 pelajar malaysia di Queensland telah berjumpa dengan Timbalan Perdana Menteri Malaysia. amargerrddd. jumpa orang famous amargerrddd. okay, melampau gedik. bodoh.

para volunteers telah diberikan penginapan yang high class gila. macam apartment dekat dalam hotel tu. siap ada 2 bilik, dapur, ruang tamu, washing machine semua. lengkap wa cakap sama lu. jadi, di bawah ini adalah pemandangan di sekitar Gold Coast. awesome tak. aku stay tingkat 13 rasanya. and cuaca pun tidak menentu sangat, asyik hujan je. so thats why la you can see a bit cloudy here n there. 



 kerja aku sepanjang berada di Gold Coast sebagai volunteer adalah menjadi driver kepada Dato-Dato yang nak pergi main golf tu. ada charity golf la katakan. dan duit itu disumbangkan kepada badan badan kebajikan lah rasanya. so, for the first time la merasa bawak Kia apa entah. besar la jugak kereta tu. 8 seaters.

selain itu jugak, aku juga adalah dancers untuk MASCATS. jadi, aku telah mempersembahkan tarian tradisional untuk tatapan dato-dato, timbalan perdana menteri, datin datin serta semua yang hadir. awesome nya kau tau tak.

dan tanpa disangka sangka, kakak bagitau, aku masuk TV, buletin 1.30 untuk liputan lawatan kerja Timbalan Perdana Menteri ke Gold Coast. amargerddd. tahun ni je dah berapa kali entah aku tak tahu la aku dah masuk TV3.

teehee. ok baiklah sekian.
actually ini adalah post bagi mengisi masa lapang aku berinternship.


cheerios.

No comments:

Post a Comment