Monday, April 15, 2013

Nadia Nicole

pada 16 April ini, orang yang penting dalam hidup aku melangkah ke tahun baru. bukan tahun baru new year yang orang sambut kat KLCC tu bunga api apa bagai semua, tapi bertambah lah umur, meningkat lah usia, mematangkan lagi fikiran, menguatkan usaha dan yang paling penting mengingatkan diri kepada tuhan yang mencipta, Allah swt.

warkah ini ditulis istimewa untuk si dia, tajuk entri kali ini.

jodoh bukan mainan, jodoh bukan macam patung Toys R Us yang bila rosak boleh dicampak jauh jauh.
jodoh juga bukanlah macam rancangan Jodoh kat Astro Ria tu yang siap nak ada program pilih perempuan itu ini jadi pasangan hidup boleh disingkir sesuka hati.
jodoh, di tangan Tuhan.

macam dah nak kahwin pulak kan? *blushed*

setiap kali, selepas 9 jam bertarung memerah keringat di ofis yang setiap hari kerja buat mosaics, bila dicapai tablet kecil milik emak, ruang notifikasi ditekan, paparan 'new direct messages' membuatkan semua, ya semua penat lelah bertukar macam tanam benih bunga, siram terus keluar bunga. taadaa. hiperbola sangat.

gembira.

walaupun kita banyak benda yang beza, tapi tak semestinya tak sama maka tak cinta.
you suka vegies, i suka ayam
you suka cerita-cerita lama, i suka disney channel,
you suka kaler biru, i suka kaler hitam,
you makan bak choy, i makan tomato,


tapi satu benda yang sama,
we love each other.



  






Happy Birthday, Nadia Nicole.


Please stay sweet and awesome.
I love you 

No comments:

Post a Comment